2019. április 18., csütörtök

Tikka masala csirkéből

Itthon van Csaba, a férjem fia. Nem csak karácsonykor, húsvét táján is el szokott jönni hozzánk. Persze nagyböjtben nehéz olyasmit főzni, amitől jól is lakunk. Tegnap, amikor megérkezett, spárba volt sajtos besamelmártásban. Abból sem lehet eleget csinálni. Ma viszont már kellett valami "emberesebbet" főznöm, így a Tikka masalára esett a választás. Elvileg naan kenyérrel, bár ezt még gyakorolhatom...

Tegnap már bepácoltam a csíkokra vágott csirkét: 2 gerezd zúzott fokhagymát, 3 ek (1 kis pohár) görög joghurtot, kb. 5 cm nagyságú reszelt gyömbért, 1,5 tk garamasalát, 1 tk kurkumát, 1 tk római köményt és kevés chiliport, sót összekevertem.
A hűtőben várt egy napot, amikro pár csepp olajon több részletben megsütöttem a húst. Figyelni kell, hogy süljön és ne párolódjon! A visszamaradt zsiradékra szórtam 1 nagy fej, apróra vágott hagymát, 1 gerezd áttört fokhagymát, garamasaltá, római köményt, kurkumát, reszelt gyömbért, sót és chiliport. Amikor összepárolódott, felöntöttem 2 dl tejszínnel, beleszórtam a húst és összefőztem.


A naan kenyérhez 15 dkg lisztet, összekevertem 1/2 tk sóval, csipet cukorral, 1/2 tk szódabikarbónával. Hozzáadtam 1 ek görög joghurtot és annyi langyos vizet, hogy gyúrható tészta legyen belőle. Letakarva hagytam állni pár órát. Négyfelé vettem a tésztát, egyenként köralakúra húzogattam (a legjobb szándékkal sem lehet köröknek nevezni őket) és száraz serpenyőben mindkét felüket megpirítottam. 5 dkg vajat felolvasztottam fél cs. korianderrel és ezzel locsoltam meg a lepénykéket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése