A piskótához: 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 1 ek víz,
1 tk sütőpor, csipetnyi só
A
karamellhez: 12 ek cukor
A
krémhez: 2 cs vanília ízű pudingpor, 8 dl tej, 2 ek liszt, 25 dk cukor, 1 tk
vanília kivonat, 25 dkg vaj
A
tetejére: 5 dl tejszín és reszelt csokoládé
A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral. Adunk hozzá 1 ek jéghideg vizet. Amikor kifehéredett, kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a végén beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját. Ezt a tésztát egy sütőpapírral ellátott
tepsibe töltjük, majd 175 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt készre (
tűpróbáig) sütjük. A cukrot vigyázva megkaramellizáljuk, majd ezt a
karamellt azonnal a sütőből kivett piskótára kenjük és hagyjuk dermedni. A pudingport a liszttel, a cukorral és a tejjel
csomómentesre keverjük, majd kis lángon és folyamatosan kavargatva besűrítjük.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kivonatot és hagyjuk kihűlni, majd a
habosra kevert vajhoz adagoljuk evőkanállal. Ezt a krémet az időközben
megdermedt karamellre öntjük, a süteményt pedig hűtőszekrénybe tesszük, hogy
megdermedjen a krém 4-5 órára, de még jobb egy éjszakára. A tejszínt habbá verjük, majd a krém tetejére
halmozzuk, végül pedig a sütemény tetejét reszelt csokoládéval díszítjük és
szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése