2019. április 18., csütörtök

Rózsa-briós és zselés-banáncsokis rúd

Nem az én napom a mai... Némi összezördülésekkel és nem az elképzeléseim szerint alakuló konyhai művészettel tarkított idáig... Ez a rózsa-briós mindig finom és mutatós húsvéti péksütemény. Ma ez sem akart úgy sikerülni, ahogy szokott. Nem szabad idegesen a konyhában tevékenykedni...

A korábban már leírt recept ITT van :)




A lánykám egyik kedvenc édessége. :) Ezzel tényleg nincs sok macera, csak össze kell gyúrni és behűteni!
30 dkg darált kekszet, 20 dkg apróra vágott színes zselécukrot, 10 dkg darált mandulát, 20 dkg vajat, 15 dkg porcukrot jó alaposan összegyúrunk. Fóliával bélelt őzgerincformába nyomkodjuk a felét, kirakjuk banáncsokival és a tetejére nyomkodjuk a kekszréteget. Jól behűtjük, majd a formából kiborítva olvasztott csokival vonjuk be a tetejét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése