Tésztához: 80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 ek cukor, 5 dl tej, 1
csapott ek só, 2 dl étolaj
Töltelékhez: sonka kockára vágva (30 dkg), 2 db lilahagyma, 2 db kukorica
konzerv, sajt reszelt (25-30 dkg), 2 db fokhagymagerezd, 1 db nagy tejföl,
bacon kockára vágva
Tetejére: 2 ek tejföl,1 tojássárgája, szezámmag (lehet lenmag
és társai is)
1 dl langyos tejben (tegyünk bele 1 csipet cukrot)
felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival,
a maradék langyos tejjel bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen a
duplájára kelesztjük. (40 perc-1 óra) Megfelezzük a tésztát, vékonyra
kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk
a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, éles késsel
háromszögekre vágjuk. Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével,
majd háromszögeket vágunk belőle. (én itt most fordítottam, előbb vágtam fel,
és utána kentem meg ez így is-úgy is működik. A tetejére szezámmagot szórunk és
180 fokon 15-20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése