2017. augusztus 27., vasárnap

Töltött háromszögek (hajtovány)

Igazából azt hiszem, a hajtovány kisebb. Ebben viszont annyi minden finomság van, hogy nem lehetett kisebbre csinálni! :)


Tésztához: 80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 ek cukor, 5 dl tej, 1 csapott ek só, 2 dl étolaj 
Töltelékhez: sonka kockára vágva (30 dkg), 2 db lilahagyma, 2 db kukorica konzerv, sajt reszelt (25-30 dkg), 2 db fokhagymagerezd, 1 db nagy tejföl, bacon kockára vágva
Tetejére: 2 ek tejföl,1 tojássárgája, szezámmag (lehet lenmag és társai is)

1 dl langyos tejben (tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. (40 perc-1 óra) Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk. Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle. (én itt most fordítottam, előbb vágtam fel, és utána kentem meg ez így is-úgy is működik. A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése