És közreadom Gabi szó szerinti receptjét:
Hozzávalók: (1 pohár = 250 ml) 2 egész tojás, 1 pohár kaukázusi
kefír, 1 pohár nádcukor, ½ pohár semleges étolaj (repceolajat használtam), 2
pohár liszt (fele búza finom, fele tönköly finom), ½ sütőpor, 1 csapott mkk só,
1 cs vaníliás cukor, ½ citrom leve, 1 citrom reszelt héja (lime is mehet, ha
van kéznél), 50 dkg magozott nagyobb méretű szilva, fahéj + nádcukor
összekeverve
A szilvákat kimagoztam, félretettem. Először a
tojásokat jól kikevertem a cukrokkal, citromhéjjal, majd hozzáöntöttem a kefírt
is és tovább habosítottam. Beleöntöttem az olajat és a citromlét is, majd
keverés közben kanalanként a sütőporral és a sóval elkevert liszteket is. Szép
fényes homogén, nem túl sűrű masszát kell kapnunk, ami inkább folyékony, mint
szilárd (önthető állagú). Egy 20x30 cm-es tepsit kivajaztam és liszteztem. Ebbe
simítottam bele a masszát. A tetejére kerültek a félbevágott szilvák a
belsejükkel felfelé. Végül a fahéjas cukorral megszórtam a tetejét, különösen a
szilvákra tettem bőkezűen belőle. Alsó-felső állásban sütöttem 200ºC-on kb. 10
percig. Ekkor kezdett emelkedni, a hőfokot 180ºC-ra csökkentettem és még 40
percet adtam neki. Tűpróbával ellenőriztem és így alakult ki a végső idő. A
vége felé érdemes 5-5 perccel növelni a sütési időt és mindig ellenőrizni.
Amikor kivettem, a szilvákban még folyékony állapotban volt némi fahéjas olvadt
cukor, ezért húsvillával megszurkáltam őket, hogy a zamatos nedű a tésztába
folyhasson.
Akarnám szeretni de nem értem a fénykép miért ilyen összevagdosott kaleidoszkóp. Ha nem sikerült úgy ahogy szeretnéd vagy ne rakd fel, vagy vállald.
VálaszTörlés"Kedves" Éva Toth!
TörlésNem pontosan értem, mit értesz az összevagdosott kaleidoszkóp alatt. Nem vágom a képeimet, telefonnal fotózom. Ha nem tetszik, sajnálom, de nyugodtan lépj tovább! Én megtanultam: ha nem tudsz JÓT mondani valakinek, akkor ne mondj semmit! Legyen szép napod!
Eddig minden képemet vállaltam, bármit is jelentsen ez! Nyugodj meg, attól megnyugszol!
Nagyon jol nez ki, biztos finom is. Kiprobalom. Koszi a receptet
VálaszTörlésNagyon finom! Most sütöm 3-szor!
VálaszTörlésHa nincs nádcukrom, akkor a répa cukor is jóÓÓÓÓÓÓ
VálaszTörlésKipróbáltam finom
VálaszTörlésNagyon guszta! Megfogom sütni és írok, hogy ízlett! Köszönöm a receptet! Erika.
VálaszTörlés