Hozzávalók: 15 db nagy paradicsom,
15 db hagyma, 2-3 fej fokhagyma
A levéhez (1 liter léhez): 2 ek
ecet, 2 ek cukor, 2 ek só, 1 ek olaj, 2-3 babérlevél, 1 szegfűszeg, 6-7 db
szemes bors
Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy
nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor
paradicsom, rá egy sor fokhagyma, rá egy sor hagyma. Így töltsük meg az
üvegeket.
Főzzük fel a vizet, tegyük bele a léhez felsorolt hozzávalókat, majd öntsük
az üvegekben lerakott zöldségekre. Minden üvegbe annyi lét öntsünk, hogy
teljesen elfedje a zöldségeket. Zárjuk le az üvegeket, tegyük bele őket egy
nagyobb, forró vízzel teli edénybe és hagyjuk benne 10 percig. Második nap már
fogyaszthatjuk az ízletes savanyúságot.
Forraljuk alatta a vizet, mint befőzésnél, vagy csak hagyjuk a meleg vízben állni?
VálaszTörlésÉn forraltam alatta, de csak kb. 10 percig. Nem puhult meg.
TörlésMennyi ideig áll el? Télire nagyon jó lenne...
VálaszTörlésNagyon jól néz ki . Jólenne ha el alna télen
VálaszTörlésAz ecet 20%-os?
VálaszTörlésIgen! :)
TörlésNem láttam arra a kérdésre a választ, hogy eláll-e télire?
VálaszTörlésNekem semmi baja nem volt, pedig jóval később bontottam ki! :)
TörlésSajnos nekem felforrt, amikor kinyitottam pezsgett mind... Mit rontottam el?
VálaszTörlésLehet, hogy nem zárt tökéletesen az üveged és levegőt kapott?
TörlésSztem a tető tuti jó volt, mert mind új és alatta plusz celofán
VálaszTörlésViszont én raktam tetejére borként és bezettem ládikába dunsztolni és a vizes dunsztolást kihagytam. Ez lehet a gond??
A borkén biztosan nem ártott neki. Nem tudom, hogy jó-e, hogy kihagytad a vizes dunsztolást...
Törlés