2017. augusztus 20., vasárnap

Réteges paradicsomsaláta

Őszintén szólva, nem tudom kinek az ötlete ez a recept, de a gyönyörű, hatalmas paradicsomjaimból muszáj volt elkészíteni! :)

Hozzávalók: 15 db nagy paradicsom, 15 db hagyma, 2-3 fej fokhagyma
A levéhez (1 liter léhez): 2 ek ecet, 2 ek cukor, 2 ek só, 1 ek olaj, 2-3 babérlevél, 1 szegfűszeg, 6-7 db szemes bors
Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma, rá egy sor hagyma. Így töltsük meg az üvegeket.

Főzzük fel a vizet, tegyük bele a léhez felsorolt hozzávalókat, majd öntsük az üvegekben lerakott zöldségekre. Minden üvegbe annyi lét öntsünk, hogy teljesen elfedje a zöldségeket. Zárjuk le az üvegeket, tegyük bele őket egy nagyobb, forró vízzel teli edénybe és hagyjuk benne 10 percig. Második nap már fogyaszthatjuk az ízletes savanyúságot.


12 megjegyzés:

  1. Forraljuk alatta a vizet, mint befőzésnél, vagy csak hagyjuk a meleg vízben állni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én forraltam alatta, de csak kb. 10 percig. Nem puhult meg.

      Törlés
  2. Mennyi ideig áll el? Télire nagyon jó lenne...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki . Jólenne ha el alna télen

    VálaszTörlés
  4. Nem láttam arra a kérdésre a választ, hogy eláll-e télire?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem semmi baja nem volt, pedig jóval később bontottam ki! :)

      Törlés
  5. Sajnos nekem felforrt, amikor kinyitottam pezsgett mind... Mit rontottam el?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy nem zárt tökéletesen az üveged és levegőt kapott?

      Törlés
  6. Sztem a tető tuti jó volt, mert mind új és alatta plusz celofán
    Viszont én raktam tetejére borként és bezettem ládikába dunsztolni és a vizes dunsztolást kihagytam. Ez lehet a gond??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A borkén biztosan nem ártott neki. Nem tudom, hogy jó-e, hogy kihagytad a vizes dunsztolást...

      Törlés