2017. augusztus 20., vasárnap

Réteges paradicsomsaláta

Őszintén szólva, nem tudom kinek az ötlete ez a recept, de a gyönyörű, hatalmas paradicsomjaimból muszáj volt elkészíteni! :)

Hozzávalók: 15 db nagy paradicsom, 15 db hagyma, 2-3 fej fokhagyma
A levéhez (1 liter léhez): 2 ek ecet, 2 ek cukor, 2 ek só, 1 ek olaj, 2-3 babérlevél, 1 szegfűszeg, 6-7 db szemes bors
Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma, rá egy sor hagyma. Így töltsük meg az üvegeket.

Főzzük fel a vizet, tegyük bele a léhez felsorolt hozzávalókat, majd öntsük az üvegekben lerakott zöldségekre. Minden üvegbe annyi lét öntsünk, hogy teljesen elfedje a zöldségeket. Zárjuk le az üvegeket, tegyük bele őket egy nagyobb, forró vízzel teli edénybe és hagyjuk benne 10 percig. Második nap már fogyaszthatjuk az ízletes savanyúságot.


2 megjegyzés:

  1. Forraljuk alatta a vizet, mint befőzésnél, vagy csak hagyjuk a meleg vízben állni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én forraltam alatta, de csak kb. 10 percig. Nem puhult meg.

      Törlés