A recept, ahogy nálam el van mentve:
Tészta: 30 dkg finomliszt, 15
dkg vaj, 3 ek cukor, 1 cs sütőpor, 2 db tojássárgája, 1 ek tejföl, 1 csipet só
Krém: 3 db tojássárgája, 5 db
tojásfehérje, 1 cs vaníliás pudingpor (főzős), 1.5 dl tejföl (egy kis doboz),4
ek cukor, 1 kg szilva, fahéj ízlés szerint, 5 ek búzadara
A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat
elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll
össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra
nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme
legyen. Ha szakad, nem baj, kézzel belelapogatjuk. Meghintjük 2 ek búzadarával
(vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a
kimagozott, félbevágott szilvával (vágott felével felfelé), bőven meghintjük
fahéjjal, rászórjuk a maradék 3 ek búzadarát. (A krémbe nem kell dara.) Krém:
A tojásfehérjét, cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a
tojássárgáját, a pudingporral kikeverjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Végül a
fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük. A masszát ráöntjük a szilvára,
elsimítjuk. 170-180 C-ra előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük. (Sütőtől
függően, ha nagyon pirul a teteje, sütőpapírral takarjuk le.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése