2020. április 15., szerda

Krémes-meggyes

Még az is lehet, hogy már feltettem ezt a receptet. Az ünnepek alatt történt egy elég szomorú dolog nálunk. Holnap próbálok segíteni, amennyit csak tudok. Süteményt sütöttem azoknak, akik segíteni próbálnak.


Tésztához: 300 g liszt, 100 g vaj, 1 ek cukor, csipet cukor, tejföl, 2 dkg élesztő
Krémhez: 3 tojás, 250 g cukor, 2 ek liszt, 200 ml tej, 300 ml tejföl + meggybefőtt


Az élesztőt kevés tejben 1 ek cukorral felfuttajuk. A többi hozzávalóval puha tésztává gyúrjuk, annyi tejfölt tegyünk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát tepsibe nyomkodjuk, pihenni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket. A tejfölt, a tejet és a lisztet összefőzzük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a megfőtt krémhez vegyítjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét. A tésztát vékonyan megszórjuk búzadarával, rásimítjuk a lecsöpögtetett meggyet és leöntjük a krémmel. 180 fokos sütőbe toljuk és megsütjük. Kihűlve lehet csak szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése