2019. május 24., péntek

Tojáslikőrös eperszelet

Előre sírok, hogy azelőtt lesz idén vége az epernek, mielőtt igazán beindult volna...
A munkahelyemhez közel van egy zöldséges, ahol hetek óta nagyon finom epret lehet venni. Húsvétról maradt még tojáslikőröm, ezért úgy gondoltam, párba állítom őket. Remek választás volt :)


A tésztához: 3 tojás, 4 ek hideg ásványvíz, 12,5 dkg porcukor, 12,5 dkg liszt, 2,5 dkg keményítő, 1/2 cs sütőpor
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a vizet. A sütőporral, keményítővel vegyített lisztet óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk és 175 fokos sütőben készre sütjük, majd nedves konyharuhára borítva hagyjuk kihűlni. Kettévágjuk.


Krémhez: 20 dkg natúr joghurt, 20 dkg tejföl, 1 dl tojáslikőr, 8 dkg porcukor, 1 vaníliarúd magjai, 6 zselatinlap, 2,5 dl habtejszín, eper (ne sajnáljuk!)
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot, tejfölt 1/2 dl tojáslikőrrel, a cukorral és a vaníliával simára keverjük. A zselatint a többi tojáslikőrben alacsony lángon feloldjuk, hozzáadunk a joghurtos krémből, majd az egészet a maradék krémmel alaposan összekeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.


Az egyik piskóta köré sütemény keretet teszünk, kirakjuk félbevágott eperszemekkel. Rásimítjuk a tojáslikőrös krémet, befedjük a másik lappal és éjszakára, de minimum 4 órára hűtőbe tesszük. Kockákra vágva, porcukrozva, eperszemekkel kirakva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése