A készítés egy nappal előbb kezdődött. Egy gömb alakú tál közepére egy kisebb gömb alakú tálat tettem fejjel lefelé. A nagy tál oldalát kiraktam lefőzött kávéba mártott babapiskótával.
500 g mascarpone-hoz adtam 75g porcukrot, 1 vaníliarúd magjait és 1 liter tejszínt (nem kell felverni). Kemény krémet vertem belőle habverővel, majd nagy lyukú csővel megtöltöttem a babapiskóta belsejét. A fejére fordított kis tálat is teljesen, vastagon beborította a mascarpone krém.
Tetejét is befedtem kávéba forgatott babapiskótával. Betoltam a hűtőbe éjszakára.
Egy tálat ráborítva kifordítottam a vulkánt a tálból és óvatosan kiszedtem a kisebbik, lefordított tálkát a közepéből. Kész is volt a kráter :) Gőz fölött felolvasztottam 30 dkg tejcsokoládét. Nekem ez kevésnek bizonyult, így olvasztottam mellé még Nutellát. Ezt töltöttem a kráterbe, majd kakaóporral megszórtam a művemet! :) Hát nem csodálatos, ahogy kiömlik a láva? :)))
Az ebédet mogyorós latte-val zártuk.
Drávicz
Gyula
Fiamnak
Akkor
kezdődött hajdanán,
azon
a bolondos éjszakán,
amikor
megláttam csepp fejét,
s
megkezdte körünkben életét.
Azonnal
tudtam, hogy van csoda.
Megnyílt
az angyalok csarnoka.
Lenyúlt
az Isten, és karjain
ringott
egy ködből gyúrt baldachin.
Belőle
nézett ki kedvesen
parányi,
gyönyörű gyermekem.
Örült
a szívem, hogy láthatom,
s
elillant minden gond, fájdalom.
Létemnek
létével célt adott,
hitemben
űr volt, most ő van ott.
Miatta
vidáman sírhatok,
s
boldogság könyvébe írhatok.
Tudom,
hogy nincs ehhez fogható,
általam
nem ért még ennyi jó,
s
meglehet örülsz, hogy létezem,
ám
ez még nem az én érdemem.
De
ezt az érzést majd, kisfiam,
szívedbe
plántálom gondosan.
Feldobom
életed napjait,
s
ontom a viszonzás lapjait.
És
akkor rádöbbensz majd talán,
hogy
ez pont olyan, mint hajdanán.
S
hogyha látsz ködből gyúrt baldachint,
agg
szemem onnan majd rád kacsint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése