2019. május 19., vasárnap

A fiam születésnapja

Bizonyára a legtöbb édesanya lepörgeti magában minden évben azt a napot, amikor életet adott a gyermekének. Sokadik nekifutásra sikerült csak, de végül is a legtökéletesebb kisfiút szültem meg - hosszú vajúdás után - 1984. május 20-án. Vajon hova tűnt az elmúlt 35 év??? Hiszen ez csak "tegnap" történt. Sok-sok élményünk, emlékünk van. Ráadásul életem legnagyobb csatájában is Ő volt mellettem és együtt GYŐZTÜNK! Mert mi győztes páros vagyunk! :))) Szeretlek Petikém! :))))
Azt mondják: a szülés/születés az egyetlen olyan vakrandi, amikor találkozol életed szerelmével! És ez így is van! :)

Kívánság csak annyi volt az ebédet illetően, hogy tészta legyen! :) Hát készült egy epres-garnélás-avokádós saláta előételnek, utána camembert-es spagettitorta és a végén Tiramisu láva. Mivel most a kiállításai is főként a vulkánokról szólnak, mindenképp ezt szerettem volna megidézni a tányérján is. És büszkén állítom: tökéletesre sikerült! :) Külön posztokban mutatom a fogásokat.
Az asztalt igyekeztem "pasisra" teríteni :DA saláta:

  Az eperszemeket félbevágtam. Avokádót meghámoztam, vékony csíkokra vágtam, meglocsoltam zöldcitrom levével, hogy ne barnuljon. Garnélát forró fokhagymás vajon megpirítottam, sóztam, borsoztam. Rukkolát tettem a tálka aljára és a hozzávalókat rárakosgattam. A végén picit sóztam, borsoztam és meglocsoltam citromos olívaolajjal.


2 megjegyzés: