Hozzávalók: 25 dkg finomliszt,
25 dkg rétes liszt, 1 dl olaj, 4 dkg friss élesztő, 3 dl szobahőmérsékletű tej,
2 tek só, 1 csipet cukorm 10 dkg vaj a tészta megkenéséhez
A tetejére: 1 tojás, 15 dkg
reszelt sajt
Az
élesztőt a csipet cukorral simára keverjük a tejben - nem szükséges
felfuttatni. A két lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az
élesztővel elkevert tejet, majd bedagasztjuk a tésztát. Folpackkal letakarva
(vagy kelesztőtálban lefedve) 1 órára a hűtőbe tesszük. Ha megkelt a tészta,
három egyelő gombócra osztjuk, kinyújtjuk az egyiket 2-3 mm vastag kör alakúra,
megkenjük a vaj 1/3-ával és 20 egyenlő háromszögre vágjuk. Szélesebb végétől
kezdve feltekerjük, kifliket formázunk belőlük. A másik két gombóc tésztával is
ugyanígy járunk el. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kis kifliket, a tetejüket
lekenjük felvert tojással, sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon
légkeveréses programon kb. 12-13 percig sütjük.
Én annyival "turbóztam", hogy a kinyújtott tésztát sós vajjal kentem meg :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése