Hozzávalók: 6 db csirke felsőcomb, só, 4 ek olívaolaj, 200 ml húslevesalaplé (kockából), ½ db lime, 20 dkg jázminrizs, 1 cs petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma
A combokat megmossuk, a csontok mentén bevágjuk kissé
a hús vastag részét, majd megsózzuk őket. Egy nagy
serpenyőben felforrósítunk 2 ek olajat, és körbepirítjuk benne a
combokat. Hozzáöntjük az alaplét, felforraljuk, majd kis lángon, fedő
alatt puhára pároljuk a húst. Közben egy lábasban felforralunk 300 ml vizet.
Megsózzuk, belefacsarjuk a lime levét. Ezután hozzáadjuk a rizst, átkeverjük,
majd nagyon kis lángon, lefedve puhára pároljuk a rizst 18 perc alatt. Finomra
vágjuk a leöblített petrezselymet és a meghámozott fokhagymát, majd elkeverjük
a maradék olajban. Nagy lángon ropogósra pirítjuk a csirkecombokat. Rájuk
simítjuk a fűszeres keveréket, majd a lime-os rizzsel tálaljuk. Friss salátát
kínálhatunk mellé.
Én összesen fél liter levest főztem kockából és a rizst is abban főztem meg. A húst pedig kiszedtem egy forró serpenyőbe, amibe már nem tettem zsiradékot és abban pirítottam pirosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése