2020. június 24., szerda

Krémes-citromos fettucine

Szeretem az olasz tésztákat. Azt hiszem a fusilli a kedvencem, de szorosan mellette a papardelle tészta. Ezt az ételt is ezzel képzeltem, de nem kaptam... Így lett belőle fettucine. Nem panaszkodom, nagyon finom :)


A sorrend a következő volt: feltettem a tésztához a vizet forrni 2 tk sóval.Amikor felforrt, beletettem a tésztát és al dente-re, vagyis roppanósra főztem. Ekkor kezdtem a citromos szószt készíteni: 2 dl tejszínbe (habtejszín szigorúan!) kevertem kb. 10 dkg reszelt cheddar sajtot, belereszeltem 1 citrom héját, hozzáfacsartam 1,5 citrom levét, 1 tojás sárgáját. Sóztam és elkezdtem melegíteni. Nem főztem, csak olvadásig melegítettem. Ekkor hozzáadtam 1 merőkanállal a tészta főzővizéből és beleforgattam a leszűrt tésztát.


Kicsit még sóztam, borsoztam, megszórtam apróra vágott bazsalikommal és még reszelt cheddar sajttal. És már tálaltam is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése