Hozzávalók: 100 g búzadara, 250 g
túró (áttört vagy krémes), 2 db kezeletlen citrom héja, 5 db tojás, 100 g
porcukor, 1 ek vaníliakivonat, 250 g tejföl
A
búzadarát összedolgozzuk a túróval és a finomra reszelt citromhéjjal, majd
állni hagyjuk 25-30 percig. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket a cukorral
habbá verjük. A sárgájákat, a vaníliát és a tejfölt a túrós alaphoz adjuk, elkeverjük,
majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük a
masszát, azután 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre
sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Én legközelebb teszek porcukrot a tésztába még, de én elég "édesszájú" vagyok :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése