2020. február 2., vasárnap

Csuda diós

Semmi különös és mégis csuda! :)


Tésztához: 5 tojás, 30 dkg cukor, 10 ek víz, 10 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 1 mkk szódabikarbóna
Krémhez: 2 cs tejszínízű pudingpor, 6 dl tej, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor

Először megfőzzük a tejben a pudingot. Tetejére folpackot terítünk, hogy ne bőrösödjön be. Érdemes néha átkeverni - miközben  hűl -, hogy ne legyen darabos a végén.
A vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd óvatosan a kihűlt pudingba keverjük. Habos legyen!

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, kanalanként hozzáadjuk a vizet. Beleforgatjuk a darált diót, a sütőporos, szalalkális lisztet, majd a végén óvatosan a tojások felvert habját.
Sütőpapíros tepsibe simítjuk és 175 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk.
Elosztjuk a krémet, betöltjük a süteményt, a maradék krémmel a tetejét is bevonjuk. Jól hűtsük ki, hogy szépen lehessen szeletelni! A kockák tetejét egész- vagy darált dióval, esetleg csokoládé darával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése