2020. február 23., vasárnap

Bogdányi aprópecsenye

Mindig arra gondolok, hogy ha a fiam hazajön, akkor legyen olyan étel, amit szeret és esetleg magával vinni is tud a műterembe.
Hogy most hazajön-e, még nem tudom, de ebből bármikor tud vinni néhány nap múlva is, bár azért -  mint a legtöbb étel - frissen a legfinomabb.


Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja csíkokra vágva, 10 dkg füstölt szalonna felkockázva, 15 dkg füstölt kolbász, 15 dkg gomba, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 200 g lecsó (nyárról van natúr lecsóm üvegekben), 1 kg burgonya, 2 dl víz
A szalonna zsírját kisütjük, majd rádobjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Amikor már kicsit átsült a hús, hozzáadjuk a lecsót, a karikázott kolbászt és a szeletelt gombát is. 2 dl vizet öntünk alá és fedő alatt hagyjuk megpuhulni. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, majd bő olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük és összekeverjük a raguval. Tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése