2020. február 2., vasárnap

Brutal Krisztusz

Fogalmam sincs miért ez a neve. A brutál az stimmel... Felet bírtam megenni belőle, de most moccanni sem tudok! :) Azt hiszem, egy gyorséttermi hamburger otthoni változata. Hogy miért pont Krisztusz? Ki tudja... Lehet hozzá elméleteket gyártani! :) Pl: Krisztusom! Ilyen jót még életetmben nem ettem! :)))


1/2 kg darált marhahúst besózunk és hagyjuk állni, hogy a só jól átjárja. Amíg pihen, 1 nagyobb fej vöröshagymát felkarikázunk, lisztbe forgatjuk és forró olajban ropogósra sütjük. (Töredelmesen bevallom: én kész sült hagymát használtam, mert nagyon szeretem). Félkarikákra vágunk 1 kis fej lilahagymát, 5-6 szem koktélparadicsomot, 5-6 szem apró, savanyú uborkát és kisebb darabokra tépkedünk néhány levél jégsalátát.
A húst 6 részre osztjuk úgy, hogya vastagsága 1,5 cm körüli legyen. Ellapítjuk, a közepét kiszúrjuk 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval (az elosztásnál figyeljünk arra, hogy a kivágott középből kijön még 2 pogácsa, tehaát az eredeti mennyiséget 4 részre érdemes osztani)


A húskarikákat nagyon kevés forró olajon elkezdjük sütni. Megfordítjuk, ekkor a közepülbe ütünk 1-1 tojást. Lefedjük, még fél percig sütjük fedő alatt. Amikor a tojás fehérje megszilárdul, újra megfordítjuk, mindegyik karikára egy-egy szelet cheddar sajtot teszünk, itt már fedő nélkül addig sütjük csak, amíg a sajt ráolvad. Ropogósra sütünk 6 szelet sonkát, vagy tarját, majd kevés vajon megpirítunk hamburger zsemléket. A zsemlék alsó felét megkenük mustárra, majonézzel és ketchup-al, rápakolunk a salátából és a karikázott zöldségekből. Tetejükre csúsztatunk egy tojásos-sajtos húspogácsát, megszórjuk a sült hagymával és befedjük a zsemle másik felével.
Máris lehet tálalni! Lehetőleg nagyon éhes embereket kínáljunk meg vele, mert tényleg burtál! :)))))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése