A tonhalkrémet szerintem még az is szereti, aki a halat nem annyira... Többféle receptem is van hozzá, de most Ági receptje lett a nyerő! és tényleg nyerő! :)
Próbáljátok ki! És, ha rám hallgattok, bóklásztok kicsit a blogjában is! :)
Hozzávalók: 25 dkg krémes tehéntúró, 1 közepes fej lilahagyma, 1 darab citrom leve és héja, 1 kis csokor
petrezselyem, 1 kk só, 10 dkg tonhal a páclével együtt
A túrót késes aprítógép aljába öntjük és megszórjuk a sóval.
Hozzáadjuk a petrezselymet, a hagymát pedig nagyobb darabokra
vágva. A citrom héját belereszeljük,
kettévágjuk és a levét is a fentiekhez facsarjuk. Végül a tonhalat a lével együtt a gépbe öntjük. Bármilyen konzerv megfelel. Majd összedaraboljuk. Én elég krémesre dolgoztam, de van, aki darabosabban szereti. Tetejét megszórtam chilipehellyel.
Ági tejszínt is tett bele, én nemes egyszerűséggel kifelejtettem belőle :D De így is tökéletes :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése