Könnyű, puha, csokis sütike. Nem teljesen liszt-mentes. Érdemes kipróbálni, cseppet sem macerás elkészíteni!
8 tojás sárgáját kihabosítunk 18 dkg porcukorral.
Egy másik tálban összekeverünk 18 dkg darált diót 1 ek zsemlemorzsával, 1 ek kakaóporral és 1 cs sütőporral, majd ezt a keveréket a tojássárgájás masszába keverjük.
A 8 tojás fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan az előzőekhez forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kifordítjuk a tepsiből, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd egy deszka segítségével visszafordítjuk a piskótát a tepsibe. Hagyjuk hűlni. Közben elkészítjük a tetejére a bevonót.
Alacsony lángon felolvasztunk 15 dkg vajat. Beleszórunk 15 dkg cukrot és adunk hozzá 1 ek tejet. Kevergetve addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Lehúzzuk a tűzről és egy teaszűrőn keresztül hozzáadunk 3 ek kakaóport (így biztosan nem lesz csomós). Még melegen a süteményre öntjük és hűtőbe tesszük dermedni. Utána lehet szépen szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése