A kép alatt találjátok Évi receptjét is :)
Hozzávalók: 4 nagy tojás, 300 gr
cukor, 240 ml olaj, 2 narancs reszelt héja, 1 pohár (240 ml) narancslé, 300 gr
sima liszt, 1 cs sütőpor
Tetejére: 120 ml narancslé
meglocsolni a süteményt
A
tojásokat és a cukrot kb. 1 percig keverjük fakanállal. Hozzáadjuk az olajat, a
reszelt narancshéjat, a narancslevet és újból jól összekeverjük. A lisztbe keverjük
a sütőport, majd 2-3 részletben hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. Híg tésztát
kapunk, nem kell megijedni, ilyen kell legyen. A sütőt közben bemelegítjük
160c. A masszát 26 cm átmérőjű tortaformába vagy kuglófformába öntjük es 160
fokon megsütjük. Elég sokáig sül, mert híg tészta, de megéri a ráfordított időt.
Akkor jó, mikor a tűpróba jó, es
tapintásra ruganyos még. Szóval kiszárítani sem szabad. A teteje meg fog
repedni, de így kell legyen, meg mutatós is így. Mikor kivettük a sütőből,
meglocsoljuk narancslével. Kihűtjük, megszórjuk vaníliás porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése