2020. január 25., szombat

Mozart-mousse

Németországban élő Zsuzsi barátnőmtől kaptam ezt a receptet. Zsuzsi tudja, hogy nagy rajongója vagyok a Mozart Kugel-nek. Gondolom ezt a receptet is eza  csoki ihlette. Látom a hibáit, pontosan tudom már, mit fogok másképp csinálnak, amikor újra nekiállok...


A tejcsokolodá mousse: 4 tojás sárgája, 1 cs vaníliás cukor, csipet só, 18 dkg jó minőségű tejcsokoládé (étcsokival is lehet persze), 1 ek konyak, 2,5 dl tejszín
Pisztácia mousse: 4 tojás sárgája, 1 cs vaníliás cukor, csipet só, 18 dkg fehér csokoládé, 1 ek konyak, 2,5 dl tejszín, 2 ek durvára vágott natúr pisztácia, kevés zöld ételfesték
Nugát mousse: 4 tojás sárgája, 1 cs vaníliás cukor, csipet só, 18 dkg nugát, 1 ek konyak, 2,5 dl tejszín, 2 ek pisztácia (Én most ehhez külön csináltam nugátot, de Nutellával tökéletes lett volna, sőt a színe is sötétebb lenne vele)


Csoki mousse: A tojássárgáját a sóval és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük habverővel. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, a tojásos krémhez adjuk, ízesítjük a konyakkal. A tejszínt habbá verjük és beleforgatjuk az előző krémbe.
Pistácia mousse: Ugyanúgy készül, mint a csokis, csak a tojásos krémhez keverjük a darabolt pisztáciát és a zöld festéket a legvégén adjuk hozzá, amikor már összeforgattuk a tejsznnel.
Nugát mousse: Az előzőekkel megegyezik, az olvasztott nugátot (Nutellát) keverjük a tojásos krémhez, majd a végén a felvert tejszínt.
A poharakba először elosztjuk a nugát mousse-t, majd betesszük kb. 2 órára a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon.Ezzel egyidőben, a másik két krémet is a hűtőbe tesszük. Majd nyomózsákból először a pisztácia mousse-t osztjuk el a nugát tetején, majd a legfelső réteg a csokoládé mousse. Félbevágott Mozart golyókkal és tejszínhabbal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése