2020. január 5., vasárnap

Narancsos-almás pite Katától


Kata barátnőm/kolléganőm hozott múltkor be a munkahelyünkre ilyen narancsos almás pitét. Azóta kunyerálom tőle a receptet. Félek, többé nem készítem másként! Annyira különleges ez az ízkombináció! :) Fiacskám tegnap be is tolta szinte a fél tepsivel :D


Tészta: 40 dkg finomliszt, 20 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 cs sütőpor, 2 cs vaníliás cukor, 2 ek tejföl, 1 tojás + a tetejére 1 tojássárgája, csipet só, reszelt citromhéj (illetve narancshéja az almásba)

Töltelék: 2 ü meggybefőtt, vagy 1 ¼ kg alma, 1 narancs leve


A gyümölcsöt cukorral és fahéjjal (narancslével) összepároljuk, kihűtjük. A tésztához a száraz hozzávalókat jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és fokozatosan belemorzsoljuk a vajat. Könnyen gyúrható tésztát kapunk. 15 percre hűtőbe tesszük. Elfelezzük. Egyik felét tepsibe simítjuk, rátesszük a tölteléket, befedjük a másik tésztával. Megszurkáljuk, 180 fokos sütőben pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése