Kata barátnőm/kolléganőm hozott múltkor be a munkahelyünkre ilyen narancsos almás pitét. Azóta kunyerálom tőle a receptet. Félek, többé nem készítem másként! Annyira különleges ez az ízkombináció! :) Fiacskám tegnap be is tolta szinte a fél tepsivel :D
Tészta: 40 dkg finomliszt,
20 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 cs sütőpor, 2 cs vaníliás cukor, 2 ek tejföl, 1
tojás + a tetejére 1 tojássárgája, csipet só, reszelt citromhéj (illetve
narancshéja az almásba)
Töltelék: 2 ü meggybefőtt,
vagy 1 ¼ kg alma, 1 narancs leve
A
gyümölcsöt cukorral és fahéjjal (narancslével) összepároljuk, kihűtjük. A
tésztához a száraz hozzávalókat jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt
és fokozatosan belemorzsoljuk a vajat. Könnyen gyúrható tésztát kapunk. 15
percre hűtőbe tesszük. Elfelezzük. Egyik felét tepsibe simítjuk, rátesszük a
tölteléket, befedjük a másik tésztával. Megszurkáljuk, 180 fokos sütőben
pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése