Hozzávalók: 45 dkg meggy, 7 ek cukor, őrölt fahéj, citromlé, 1/2 cs vaníliás pudingpor, 2 dl főzőtejszín, 2 dl habtejszín
A meggyet felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, citromlét és felforraljuk. A főzőtejszínt a pudinggal simára keverjük, és folyamatos keverés közben csurgatjuk a levesbe. Pár percig főzzük, majd amikor sűrűsödik, levesszük a tűzről, Jól behűtjük és habtejszín galuskákkal tálaljuk.
Ezt a receptet tegnap találtam és nem bántam meg, hogy ma gyorsan meg is csináltam! :)
Hozzávalók: 1 kg kisebb méretű
burgonya, 4 ek olaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek zsemlemorzsa, só, bors, bazsalikom
ízlés szerint (kihagyható), kevés zöld kapor,
petrezselyem
Főzzük
meg a burgonyát héjastól, majd ha megfőtt, hagyjuk egy kicsit hűlni és hámozzuk
meg. Keverjük össze a burgonyát olajjal, sóval, borssal és a zúzott
fokhagymával, majd tegyük egy sütőzacskóba és szórjuk meg zsemlemorzsával. A
burgonyát rázzuk össze többször a zacskóban, hogy mindegyik darabon egyformán
legyen a zsemlemorzsa. Tegyük tepsibe, 180 fokon süssük 30 – 35 percet.
Amikor
megsült, szórjuk meg apróra vágott zöldpetrezselyemmel és kaporral. Melegen
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése