Erzsike krémeséről mindig posztolok, amikor megcsinálom. Egyszerűen ez a sütemény ZSENIÁLIS! :)
Erzsike férjem jobb (és bal) keze volt, amikor még a Sporthivatalt vezette. Erzsike tényleg mindig mindenben naprakész volt és hatékonyan segítette a férjem munkáját. Időnként persze finomságokkal is kényeztette, ez a sütemény is így került nálunk az étlapra.
A lapját csak egy kicsit macerás elkészíteni, de megvan a trükkje és tényleg mindent visz! Hogy miért is rókaimádóknak? Hát, a képek erről is mesélnek! :)
Tésztához: 25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 1/2 cs sütőpor, 1/2 cs szalalkáli
Ebből a tésztából 3 lapot sütünk. Nekem most nagyobb tojásaim voltak, ezért kellett még liszt bele. Kicsit ragacsos a tészta, ezért én úgy szoktam sütni, hogy az első 2 lapot sütőpapírra nyújtom, az utolsót pedig a tepsibe és azon rakom össze a süteményt.
Krém: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 50 dkg túró, 2 cs vaníliás cukor, reszelt citromhéj
Nagyon habosra kikeverjük és megtöltjük a lapokat. Letakarva 1 napot pihentetjük, másnapra megpuhul. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése