Lánykám nagyon szereti a kávés süteményeket, ma neki akartam kedvezni:
Hozzávalók: 6 tojás, 14 dkg
cukor, 14 dkg darált dió, 1.5 ek liszt, 1 cs sütőpor, rumaroma
A krémhez: 25 dkg vaj, 2
tojássárgája, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 6 tk instant kávépor, 3 ek
tej, 15 dkg darabokra vágott dió
A tetejére: 20 dkg étcsokoládé, 1
tk vaj
A
tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is
beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a
habba, rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg
sütőben tűpróbáig sütjük. Megcsináljuk a krémet. A vajat kikavarjuk. A cukrot a
tojások sárgájával habosra keverjük. A vaníliás cukrot és a kávéport a tejjel
simára kavarjuk, majd a tojássárgájához adjuk. A krémet lassanként adjuk a
vajhoz, folyamatosan kavargatjuk. Majd a vágott diót is belekeverjük. A tészta
tetejére kenjük a krémet és félórára hűtőbe tesszük. A csokoládét
felolvasztjuk, a vajat is hozzáadjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe
tesszük legalább egy órára, majd szeleteljük.
A krémet felfőzöd ugye? Sajnos lehet,hogy én értelmezem félre?
VálaszTörlésElőre is köszönöm válaszod.
Nem, nem kell felfőzni, csak jól kikeverni!
TörlésNagyon szépen köszönöm.
VálaszTörlés