A napokban találtam a fotóját és egyből úgy éreztem, hogy meg kell főzni! :)
ITT
Ha valamiért nem lenne olvasható a recept, idemásolom Nektek :)
Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 2
nagyobb krumpli, 1 leveskocka, 1 tk só, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipet bors, 2 dl
főzőtejszín (20%-os)
A sárgaborsót beáztatjuk
forró vízbe 3-4 órára. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és apró kockára
vágjuk. A vizet leöntjük a borsóról, majd bő 1 l vízzel felöntjük, beletesszük
a krumplit, a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, és belezúzzuk a fokhagymákat.
Legalább 50 percig fedő alatt főzzük. Ezalatt többször kavarjuk meg, vigyázzunk,
mert szeret leragadni. Ha még nem elég puha a sárgaborsó, de már elfőtt a leve,
tehetünk még hozzá, de csak keveset. Ha már puha a borsó, öntsük bele a tejszínt,
majd forraljuk fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése