Facebook csoportban találtam ezt a levest. Eredete, ha jól sejtem Hankka blogjában van...
Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 púpozott
ek liszt, 1,5 l húsleves, 40 dkg camembert sajt, só, őrölt fehér bors, morzsolt
kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz: pirított kenyérkocka
A
vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a lehűlt húslevessel, felforraljuk. Hagyjuk felolvadni benne a szeletekre vágott sajtot, majd átszűrjük. (A camembert sajt nem olvad el tökéletesen, én kicsit passzíroztam, majd, ami visszamradt a szűrőben beletettem vissza a leveste)
A
levest ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, és kis lángon
pár percig főzzük. Croutonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése