Hozzávalók: 15 dkg szeletelt
füstölt szalonna, 8 közepes db burgonya, 50 dkg csirkemáj, 1 ek majoránna, 4 db
zöldhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 10 közepes db gomba, 1 db zöldpaprika, 2 db
paradicsom, 15 dkg reszelt trappista sajt, 1 ek ételízesítő, őrölt bors, só
A
római tálat legalább egy fél órára vízbe áztatjuk. Az alját kirakjuk a
szalonnaszeletekkel, úgy, hogy az oldalára is jusson. A krumpli felét rátesszükk,
megszórjuk ételízesítővel, borssal, pici sóval. A zöldhagymát felkarikázzuk,
felét rászórjuk. 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá. A csirkemájat
összekeverjük a majoránnával, a fokhagyma tetejére rakjuk. A krumpli másik
felével betakarjuk. Ismét ételízesítő, bors, kevés só. A gombát nagyobb darabokra vágva rászórjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot csíkokra vágva tesszük a tetejére (én kész natúr lecsót használtam). Rátesszük az edény tetejét, és
előmelegített sütőbe toljuk 50 percre (nem kell alá sem víz, sem zsiradék, a
füst. szalonna és az újkrumpli ezt megoldja.) Levesszük a tetőt, rászórjuk a
reszelt sajtot, és 10 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése