Nálunk nagy kedvenc ez a sütemény, főként a lánykám imádja. Ha elkészül, akkor folyamatosan rájárunk, így egy napnál még nem nagyon élt meg többet. Ezt vittem tegnap a blogger találkozóra. Bár a lánykák csak a szájukat húzogatták, amikor előzőleg beszéltem róla, na de aztán mégis sikere lett!
Hozzávalók: 30 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 4 tojás, 4 dkg
kakaópor, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, 50 dkg darált keksz, 4 csomag zselés
cukor, 10 dkg dió
Először a mazsolát beáztatjuk a rumba. A
porcukrot a margarinnal, a tojásokkal, a kakaóval és a mazsolával
összekeverjük. Hozzáadjuk a rumot, amiben ázott a mazsola, a kekszet, az
apróra vágott cukorkát és a durvára vágott diót. A masszát nedves
celofánba tesszük, és rudat formálunk belőle. Én őzgerincbe tettem
folpackot és abba simítottam. Egy napig hagyjuk a hűtőben pihenni.
Másnap leszedjük róla a fóliát, én csokival bevontam, de anélkül is
finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése