A recept alapvetően egyáltalán nem bonyolult...
Ugyanúgy csináltam a macaront, ahogy szoktam. Vagyis összeszitáltam 12,5 dkg darált mandulát 25 dkg porcukorral. Fontos a szitálás, hogy ne maradjanak benne apró mandula-szemcsék. Felvertem 125 g pihentetett tojásfehérjét (ez 3 tojásfehérjének felel meg) laza habbá, majd hozzáadtam fokozatosan 80 g kristálycukrot és 1 ek kakaóport. Keményre vertem, amíg csúcsokat vetett. Ekkor adtam hozzá a porcukros mandulát és egy spatulával, határozott mozdulatokkal összekevertem. Amikor már szép szalagot húz, ahogy kiemeljük belőle a spatulát, akkor jó. Szilikon habzsákba töltöttem és 50 Ft-os nagyságú köröket nyomtam kis távolságra egymástól. Nekem van macaron-sütőlapom, de simán megteszi a sütőpapír is. Hagytam száradni úgy 40 percig, ezalatt ereszt talpacskákat. A sütőt 160 fokra melegítettem elő. Betoltam a tepsit a középső rácsra és egy fakanállal kitámasztottam a sütő ajtaját. Kb. 15-20 perc alatt száradt meg. Meg szoktam kocogtatni a tetejét. Ha még nagyon mozdul a talpáról, akkor hagyom még egy-két percig. Amikor kész, kivettem és hagytam kihűlni. Így könnyedén lejön a sütőfelületről, míg ha melegen próbálom leszedni, akkor képes és otthagyja a talpacskáját.... Szóval, erre figyelni kell. Elkészítettem a kávés krémet. 2 dl tejszínbe beleütöttem 2 tojássárgáját, 3 tk cukrot, 3 tk lisztet, 1 púpos tk kakaót és 1 tk instant kávét. Jól összekevertem és habverővel addig főztem kevergetve kis lángon, amíg besűrűsödött. Amikor lehűlt, 5 dkg vajjal kihabosítottam. Ezzel a krémmel ragasztottam össze a kis francia csókocskákat! :)
Nagyon jók lettek! Na végre ide sokkal könnyebb írni. A másikat nem igazán kedveltem...
VálaszTörlésGyönyörü :) Mindig csodálom többek között a macaronjaidat is :) Szép az uj blogod. Több a lehetöség, de én is néha kinlódok az enyémmel, jó lenne néha egy- két jó tanács nekem is. Üdv. Zsuzsa
VálaszTörlésGyönyörűek! És az új blog is! :)
VálaszTörléshát nemtom lehetne jobb is már bocs
VálaszTörlésja és mire el olvaso az egészet este lessz
Akkor nagyon lassan olvasol! :) De tudod mit? Ne állj neki elkészíteni, mert megőszülsz! :D
Törlés