Elkészíteni nagyon egyszerű: 1 nagy fej krumplit meghámoztam, felkockáztam. Hozzáadtam a brokkolirózsákat, felengedtem vízzel. Enyhén megsóztam és fedő alatt puhára főztem. Ekkor lehúztam a tűzről, botmixerrel turmixoltam. Beletettem egy áttört gerezd fokhagymát, ízesítettem őrölt borssal, szerecsendióval és egy kis ételízesítővel. Hozzáöntöttem 2 dl főzőtejszínt. Visszatettem a tűzre és egyszer összeforraltam. Közben egy zsemlét felkockáztam és kevés olajon pirosra sütöttem. Ezt adtam hozzá levesbetétnek.
„Ha szeretsz, a szívedet belefőzöd az ételbe, a lelkeddel kavarod és a szemeddel őrződ, hogy aztán egész lényed forrón és lágyan az elé tedd, aki számodra a világon a legfontosabb.”
2014. február 20., csütörtök
Brokkoli krémleves
Szeretem a brokkolit, mégis valahogy ritkán kerül az asztalra. De ma nagy kedvet kaptam egy finom krémleveshez. Két nap szabadságon vagyok és a család is örül mindenféle levesnek
Elkészíteni nagyon egyszerű: 1 nagy fej krumplit meghámoztam, felkockáztam. Hozzáadtam a brokkolirózsákat, felengedtem vízzel. Enyhén megsóztam és fedő alatt puhára főztem. Ekkor lehúztam a tűzről, botmixerrel turmixoltam. Beletettem egy áttört gerezd fokhagymát, ízesítettem őrölt borssal, szerecsendióval és egy kis ételízesítővel. Hozzáöntöttem 2 dl főzőtejszínt. Visszatettem a tűzre és egyszer összeforraltam. Közben egy zsemlét felkockáztam és kevés olajon pirosra sütöttem. Ezt adtam hozzá levesbetétnek.
Elkészíteni nagyon egyszerű: 1 nagy fej krumplit meghámoztam, felkockáztam. Hozzáadtam a brokkolirózsákat, felengedtem vízzel. Enyhén megsóztam és fedő alatt puhára főztem. Ekkor lehúztam a tűzről, botmixerrel turmixoltam. Beletettem egy áttört gerezd fokhagymát, ízesítettem őrölt borssal, szerecsendióval és egy kis ételízesítővel. Hozzáöntöttem 2 dl főzőtejszínt. Visszatettem a tűzre és egyszer összeforraltam. Közben egy zsemlét felkockáztam és kevés olajon pirosra sütöttem. Ezt adtam hozzá levesbetétnek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése