2014. február 7., péntek

Paradicsomos-zöldséges raguleves

Szabadnapos vagyok ma és nagyon nemszeretem idő van... Borzalmas már ez a ködös szürkeség. Ilyenkor jól esik egy finom, tartalmas leves.









Hozzávalók: 1/2 kg kockázott sertéshús (nálam most combból készült), 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, őrölt pirospaprika, 2 dl paradicsom sűrítmény, 20 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg morzsolt kukorica, 1 szál sárgarépa, só, őrölt bors

Apróra vágjuk a hagymát és az egyik fokhagymagerezdet, majd kis olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és átpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, aláöntjük a paradicsomszószt és kevés vizet, majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Ha közben elpárologna a leve, kevés vízzel pótoljuk. Beletesszük a szeletekre vágott gombát, a zöldborsót, a kukoricát, a karikákra vágott répát és felöntjük vízzel. Hozzátesszük a másik apróra vágott fokhagymát is. Puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Mehet bele csípős paprika is, ehhez az ételhez illik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése