Hozzávalók:
1/2 kg kockázott sertéshús (nálam most combból készült), 1 nagy fej
vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, őrölt pirospaprika, 2 dl paradicsom sűrítmény,
20 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg morzsolt kukorica, 1 szál sárgarépa, só,
őrölt bors
Apróra
vágjuk a hagymát és az egyik fokhagymagerezdet, majd kis olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a húst és átpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal,
aláöntjük a paradicsomszószt és kevés vizet, majd fedő alatt majdnem puhára
pároljuk. Ha közben elpárologna a leve, kevés vízzel pótoljuk. Beletesszük a
szeletekre vágott gombát, a zöldborsót, a kukoricát, a karikákra vágott répát
és felöntjük vízzel. Hozzátesszük a másik apróra vágott fokhagymát is. Puhára
főzzük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Mehet bele csípős paprika is, ehhez az
ételhez illik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése