Hozzávalók: 60 dkg finomliszt, 1 tk só, 3 ek cukor, 1 tojás, 2 tojás sárgája, 3 dl langyos tej, 6 dkg puha vaj, 3 dkg friss élesztő
A tejet meglangyosítjuk és egy tk cukorral elkeverjük, majd
belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a kenyérsütőgép tartályába mérjük a többi
hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan
kidolgozzuk. Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.(Mondjuk én mindig a kenyérsütőgéppel dagasztatom ÉS kelesztem meg).
Lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre
osztjuk. A darabokat óvatosan gombóc formára igazítjuk, majd egyesével
hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét
ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük. Arra a részére, ami nincs felcsíkozva tesszük a tölteléket. Sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával
letakarjuk és a sütő közelében kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük.
Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük pirosra. Míg sülnek megolvasztunk 2 ek vajat és elkeverünk 5 ek cukrot 1 ek fahéjjal. A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd
meghempergetjük a cukros fahéjban. Rácsra tesszük hűlni őket.
tényleg jó hogy átjöttél blogspotba, a régi blogodon nem tudtam megjegyzést hagyni.
VálaszTörlésGuszták a kalácsaid!
Köszi Marisz! :)
VálaszTörlésTe hagytad az első üzenetet nálam! :)