2020. október 1., csütörtök

Kacsamájkrém by Judith

 Dzsudit (sic!) egy tüneményes csajszi. Életben MÉG nem sikerült soha találkoznunk, de a gasztro csoportban annál többször. És valamiért pillanatok alatt nagyon megszerettük egymást... Azon túl, hogy fantasztikus ételeket főz, van benne valami veleszületett kedvesség, ami engem teljesen elvarázsol. Ahogy elvarázsolt ezzel a kacsmájkrémmel is a napokban. Most csak a zöldborsos verziót volt időm kipróbálni, de több kacsamájat vettem, úgyhogy el fogom sorban készíteni a többi variációt is. (Hú, hát ahhoz irdatlan mennyiségű kacsamájar alesz szükségem! :) )



2 ek kacsamájat és 80 g vajat összeolvastunk.
2 nagy fej apróra vágott hagymát megdinsztelünk rajta, majd hozzáadunk 1/2 kg darabolt pecsenye kacsmájat. Kb. 5 percig sütjük, időnként átforgatjuk. Ha letelt az idő, felöntjük 50 ml konyakkal és 2 percig összeforraljuk, majd öntünk rá 2 dl habtejszínt. (Sokkal finomabb, mint a főzőtejszín!) Újabb 2 perc főzés, majd elzárjuk a tüzet alatta. Sózzuk, norsozzuk, megszórjuk kevés kakukkfűvel. Most ebelszórtam 1 kis üveg leszűrt zöldbors konzervet. 


Amikor kicsit visszahűlt, botmixerrel krémesre pürésítjük. Tetejét pár szem zöldborssal dízsítjük.


Ki akarom próbálni mazsolával, mézeskalács fűszerrel, áfonyával, aszalt sárgabarackkal - és csak a fantáziánk szabhat határt, hogy még mivel... Na ugye, hogy sok májra lesz szükségem? :))))

Dzsudit! Imádás van! :))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése