Sokunk kedvence ez a sütemény. A lánykámé biztosan. És már nagyon régen készült. Amivel nem vagyok kibékülve, az a csokimáz! Ha egyszer rátalálnék egy olyanra, ami szépen, egyenletesen bevonja a süteményt és nem töredezik ezer irányba szeletelésnél, nagyon boldog leszek...
Ellenben nagyon finom! :) A kedvenc könyvem a Kis herceg. Évekkel ezelőtt találkoztam össze ezzel a tányérkával, hát nem lehetett nem megvenni! :))) Az ötágú villa még mindig elvarázsol! :)
Krém: 4 dl tej, 4 ek liszt, 1 tojás, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás cukor, 4 dkg kakaópor
Tetejére: 2 tábla Boci étcsokoládé, 2 ek olaj
Közben elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel és a tojással összekeverjük, sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és kakaóporral, majd kanalanként simára keverjük a kihűlt lisztes krémmel.
A kihűlt piskótát kirakjuk magozott meggyel (a karácsonyra készülő meggylikőrhöz rumban ázott meggyet használtam, de ha ilyesmi nincs, akkor tegyünk rumaromát a krémbe). Rásimítottam a krémet és bevontam a gőz fölött felolvasztott csokoládéval.
Jól ki kell hűteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése