2020. október 22., csütörtök

Thai csirke curry

 És igeeeeen! Ma jön haza a fiacskám! :)))))))))) Szombaton lesérült, azóta most tud lábra állni és most óvatosan hazaporoszkál. Hát, finom ebéddel várom. Levest kért főként. Kakukkfüves gombakrémleves készül és utána egy Thai curry csirke. Igazából nem tudom mennyire autentikus, de finomnak, finom. És szép színes is! :) Külön nem kell hozzá köret, mert benne van!


Hozzávalók: 2 csirkemell, de lehet comb is, 1 konzerv kókusz tej, 1 konzerv vörös-, vagy sárga currypaszta, 1 kisebb vöröshagyma, 1 db fokhagyma, 1 cm-es gyömbér, 2 bögre alaplé, 1 ek kínai halszósz, korianderlevél

Először felforraljuk a kókusztejet, amíg kissé sűrűsödni kezd. Ekkor beletesszük a currypasztát és kis lángon addig forraljuk, amíg a chiliolaj elválik és feljön a tetejére. Az apróra vágott hagymát, reszelt fokhagymát, gyömbért kevés olajon üvegesre pároljuk, ekkor hozzáadjuk a csíkokra/kockákra vágott csirkét. Addig forgatjuk, míg mindenhol kifehéredik. Ekkor felöntjük a currys szósszal és a levessel, hozzáadunk kockákra/csíkokra vágott zöldségeket (nálam krumpli, sárgarépa, cukkini és 1 kis csomga WOK mélyhűtött zöldségkeverék.) Egészen kicsi lángon addig főzzük fedő alatt, amíg a zöldségek megpuhulnak, Amikor kész, teszünk bele 1 ek halszószt és megszórjuk apróra vágott korianderrel. (Az eredeti recept bazsalikomot ír, de én nagyon szeretem a koriandert).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése