2020. október 31., szombat

Vadas zsemlegombóccal

 Egy újabb olyan ebéd, amiről azt mondjuk, ahány ház, annyi szokás. És nagyon sok régi emléket ébreszt fel... Nagymamám vadasa - ami soha nem lesz OLYAN! Többször polemizáltam már erről. nem tudom, miért nem lesz semmi - bejgli kivételével - olyan, mint amit Ő főzött... Pedig belefőzöm a lelkemet! De az én lelkem mégsem az övé... Ja! és ez nem az az ebéd, amikor hirtelen kell valamit varázsolni! :)))))))))

Azért finom lett. A titkos összetevő a hecsedli lekvár:) 

Zsemlegombócon van még mit gyakorolni, de lehet, inkább feladom...


Marhahúsból az igazi - és ez a hús teszi kissé lassúvá az elkészítést. Felsált vettem most, de fehérpecsenyéből is finom! A comb nem igazán jó hozzá.

Szóval a húst egyben feltesszük és főzünk több, mint 2-2,5 óra alatt sok-sok zöldséggel egy finom húslevest belőle. Amikor megpuhult a hús, kivesszük, lecsepegtetjük és becsomagoljuk bacon szeletekbe, majd körbesütjük. A húst felszeleteljük. A serpenyőbe tesszük a levesben főtt zöldségeket, 2 db babérlevelet és felszeletelt hút, fél citrom levét és lassú tűzön még 30 percig főzzük. A zöldségeket 2 dl tejföllel, 1 ek liszttel, 1 ek mustárral, 1 ek csipkebogyólekvárral és kevés lével turmixoljuk. 1 ek cukrot karamellizálunk, majd ráöntjük a pürésített zöldségeket. Visszatesszük a hússzeleteket és összeforraljuk. 

Zsemlegombóccal az igazi, de a szósz spagettivel is nagyon finom :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése