... vagy birsalma. De most csak birskörtét kaptam a zöldségesnél. 2 db-ot vettem, gyönyörű nagyokat. Negyedeltem, kimagoztam, úgy volt 95 dkg. Az elmúlt években nem sikerült a birsalmasajtom. Kínlódtam vele sokat és bosszankodtam, mert végül kidobásra lett ítélve. Dzsudit azonban tegnap feltette kedvenc csoportunkba, amit ő csinált és innen nem volt visszaút. Kikérdezgettem őt, hogy ő hogy csinálja, mert nem akarok megint lukra futni vele... Hát ez lett az eredmény, és most nagyon boldogságos vagyok! :))))
Botmixerrel pürésítjük és akkor visszatesszük a lángra és türelemesen főzzük, amíg a tányérra cseppentéskor szinte azonnal megdermed.
Ha elértük ezt az állagot, hideg vízzel kiöblített formákba töltjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd zsírpapírra fordítjuk és hetekig szárítjuk, minden nap megforgatva őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése