2018. június 20., szerda

Zöld gazpacho

Megint egy olyan étel, aminek a színébe szerettem bele elsőre. Aztán persze a hozzávalóiba. Ebben a melegben nagyon üdítő, bár az enyém még nem pihent a hűtőben, így lehetne hidegebb is :) De nem tudtam ellenállni az illatának! :) A receptet kb. 2 napja Csató Anna tette közzé az egyik FB csoportban. :)


Hozzávalók: 2 db uborka,1 db zöld kaliforniai paprika, 1 db avokádó, 0.5 db póréhagyma, 2 db fokhagyma, 3 szál petrezselyem, 2 szál bazsalikom, 1.5 dl víz, 2 ek olívaolaj, 1 tk só, 1 tk citromlé



Felkockázzuk az uborkákat, a paprikát felkarikázzuk, kisebb darabokra vágjuk a hagymát, és a fokhagymát megtisztítjuk . Az avokádó héját eltávolítjuk, magját kiszedjük. Rakjuk a zöldségeket egy aprítógépbe, majd elkezdjük pépesíteni. Hozzáadjuk a bazsalikom és a petrezselyem leveleit, az olívaolajat, a sót, majd mixeljük tovább. Közben hozzáöntjük a citromlevet és több részletben a vizet, majd simára mixeljük. Ízlés szerint  még fűszerezzük, ha kell. Jól lehűtve, vagy jégkockával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése