Ennyit sikerült viszonylag fotogénebbre pofozni. Nem szép, na! :))
Receptet majd otthonról teszek fel, mert íg fejből csak nagyjából tudom. :)
A tésztához: 4 tojás, 12 dkg
cukor, 10 dkg liszt, fél cs sütőpor, 1,5 dkg kakaó, 1,5 ek olaj
A
tojásokat a cukorral alaposan felvertem, a lisztet, kakaót, sütőport
összeszitáltam, majd a habba forgattam. Ezután óvatosan az olajat is
hozzákevertem. 21x30 cm-es tepsiben sütöttem 180 fokon kb. 18 percig.
A krémhez: 12 dkg fehércsoki, 25
dkg mascarpone, 2 dl habtejszín,, kb. 30 dkg eper
A
csokit mikróban felolvasztjuk, picit visszahűtjük. A tejszínt felverjük. A
mascarpone-val simára keverjük a csokit, majd a habot is beleforgatjuk. Kb. 20 percre hidegre tesszük a krémet, félreteszünk egy kis tálkányit díszítésnek, a többibe belekeverjük a feldarabolt epret. A piskótát két lappá vágjuk, és megtöltjük a krémmel, a tetejét
a félretett sima krémmel bevonjuk, majd habrózsákat nyomunk a tetejére. Apró, fél
eperszemekkel díszítjük.
És, ha mindez meg van, akkor jó magasról pofára ejtjük! :))))))))))))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése