Hozzávalók: 1 kg meggy, 8-10 ek
cukor, 2 ek balzsamecet, 2 tk mustármag, 2 tk őrölt koriander, 2 tk őrölt
gyömbér, 1 tk őrölt fahéj, 10-15 szem szecsuáni bors (nekem nem volt, nem is kaptam, ezért rózsaborssal helyettesítettem), 1 fej vöröshagyma, 2-3
gerezd fokhagyma, 2-3 ek olívaolaj
Az
olajon elkezdjük pirítani a finomra vágott vöröshagymát. Mikor üveges,
rátesszük a fűszereket, a cukrot és néhány percig együtt pirítjuk őket.
Vigyázzunk, nehogy a cukor odakapjon. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát,
picit még pirítjuk, majd rátesszük a meggyet, a balzsamecetet és kevergetve
felforraljuk. A lángot takarékra vesszük, és addig forraljuk gyöngyözve, míg
szépen besűrűsödik. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A recept innen van!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése