2018. június 12., kedd

Meggy chutney

Már tényleg mindjárt vége a meggyemnek. Készen van az aszalt meggy is, ma készült meggy chutney és maradt még egy adag meggyes pitére való.



Hozzávalók: 1 kg meggy, 8-10 ek cukor, 2 ek balzsamecet, 2 tk mustármag, 2 tk őrölt koriander, 2 tk őrölt gyömbér, 1 tk őrölt fahéj, 10-15 szem szecsuáni bors (nekem nem volt, nem is kaptam, ezért rózsaborssal helyettesítettem), 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 ek olívaolaj



Az olajon elkezdjük pirítani a finomra vágott vöröshagymát. Mikor üveges, rátesszük a fűszereket, a cukrot és néhány percig együtt pirítjuk őket. Vigyázzunk, nehogy a cukor odakapjon. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, picit még pirítjuk, majd rátesszük a meggyet, a balzsamecetet és kevergetve felforraljuk. A lángot takarékra vesszük, és addig forraljuk gyöngyözve, míg szépen besűrűsödik. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


A recept innen van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése