No, de vissza ehhez a nagyon egyszerű kevert süteményhez.Megyek ma vendégségbe, oda viszek belőle magammal! Nagyon gyorsan elkészült. Én még csokichips-szel is feldobtam...
Hozzávalók:
4 tojás, 15-20 dkg cukor vagy édesítő, 1,5 dl étolaj, 1,5 dl tejföl, 30 dkg
liszt, 1 cs sütőpor, 1 csipet só, 1 tálka ribizli (20 dkg), porcukor a
szóráshoz
Opció:
csokicseppek, vagy apróra darabolt étcsokoládé (10 dkg)
A
tojásokat a cukorral verd addig, hogy sűrű, habos-krémes legyen-ez eltart pár
percig.
Majd
add hozzá az olajat és a tejfölt, keverd egyneműre a keveréket. A
sütőport, sót vegyítsd el a liszttel,
majd add a tojásos keverékhez. Legvégül
keverd bele a ribizli 2/3 részét. Egy
30 x 30-as tepsit (lehet nagyobb is, mert ebben nagyon magas lesz a sütemény)
bélelj ki sütőpapírral, majd zúdítsd bele a masszát, a tetejére szórd rá a
maradék ribizlit.
A
175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süssed aranybarnára, k.b.35 perc,
de amennyiben nagyobb tepsit használsz kevesebb lesz az idő. Az
elkészült süteményt gazdagon porcukrozd le és szeleteld tetszőleges formára.
Tipp:
reszelt citromhéjjal vagy 1 vaníliarúd kikapart magjával még ízletesebbé
teheted. (Én ezt most teljesen elfelejtettem)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése