Hozzávalók: 1 kisebb fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma ízlés szerint, 3/4 kg paradicsom, 1 kis doboz paradicsompüré, só, bors, fél tk. kömény, fél tk. római kömény, fél tk. kurkuma, 1 tk őrölt pirospaprika, 1 tk vörösborecet, 1 tk méz, 1 chilipaprika, 1 piros kaliforniai paprika,
mángold (most bébi-spenót), tojás, koriander
vagy petrezselyemzöld
A
paradicsomok héját lehúztam, a húsukat felkockáztam. A
hagymát apró kockára vágtam és 2 ek. olívaolajon puhára pároltam. Hozzáadtam a
kisebb kockára vágott kaliforniai paprikát és azt is puhára pároltam. Ezután
beletettem a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket, valamint az apróra
vágott chilit is. Egy percig kevergettem, majd a serpenyőbe
öntöttem a paradicsomot. Belekanalaztam a paradicsompürét, hozzáadtam a
vörösborecetet (szoktam balzsamecetet is használni, csodás vele) és a mézet,
megsóztam, majd lassú tűzön kb. 15-20 perc alatt sűrűre főztem. A spenótot megmostam, felcsíkoztam és a közben besűrűsödött fűszeres paradicsomszószhoz
adtam a sült paprikával együtt.
Végül
a raguba mélyedéseket készítettem, ide ütöttem egy-egy tojást, és már csak
addig főztem, míg a tojások fehérje megszilárdult, de a sárgája még folyós
maradt. Megszórtam
friss koriander zölddel és máris tálaltam. Forrás: Limara
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése