Hozzávalók: 15 dkg darált keksz 20 dkg darált dió, 3 ek rum, 6 ek lekvár (barack, szilva, stb.), pici só, 2,5 tábla étcsokoládé, 2 ek olaj
Jól
összegyúrjuk, hogy szaftos legyen, dió nagyságú golyókat formálunk, picit állni
hagyjuk. Ha túl puha, kevés keksszel, ha szárazabb, lekvárral javítunk az
állagán. Kb. 2,5 tábla csokoládét megolvasztunk 2 ek olajjal. A golyókat
egyesével megforgatjuk benne, villával kiemeljük, lecsöpögttjük, sütőpapírral
tesszük, ha megdermedt, kapszlikba tehetjük. Tetejét színes, apróra vágott
kandírozott gyümölccsel, tejcsokival, vagy fehércsokival díszítjük.
Én most ehető aranycsillámmal díszítettem. És a golyókba tettem kevés porcukrot is. Elvileg nem kell bele, hiszen a lekvár elég édes. Csakhogy én nem csinálom túl édesre a lekvárokat, így amikor megkóstoltam a masszát, hiányzott a porcukor belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése