2020. szeptember 13., vasárnap

Sós perecek és masnik

 Most, ahogy látom, ezek a perecek söpörnek végig a gsztro-világban... Már, ami azokat az ismerőseimet jelenti, akik sokat serénykednek a konyhában. Őszintén szólva, nem tudom, a recept kitől ered. Le is fotóztam nektek a masnik készítési lépéseit. Nem bonyolult, de nagyon szép :)



Szerelemben vagyok ezzel a régi, porcelán, festett sodrófával <3
A perec kiszúró pedig padláson lelt darab, Isten tudja hány éves és hány perecet szaggatott már ki...


Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 2 tk só, 25 dkg vaj, 2 tojássárgája, 30 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 25 dkg reszelt trappasita és kb. 1 kis pohár tejföl
Tetejére: 1 tojás, reszelt sajt


A tésztához valókat összegyúrjuk, legalább 2 órát hűtőben pihentetjük, majd 1/2 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk perecekre, illetve körökre, amikből a masnikat készítjük. 
Tetejüket felvert tojással lekenjük és reszelt sajtban megforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 170 fokos sütőben világosra sütjük.
Na, ez a rádli a másik kedvencem! Istenem de sokat láttam Nagymamám kezében...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése