Egyik kedvenc csoportomban Judit szép csendben, folyamatosan olyanokat főz, hogy azonnal késztetést érzek, hogy én is elkészítsem ugyanazt, ugyanúgy!
Róka-imádatom nem csak a négylábó ragadozó felé izzik, hanem a színét visszaadó gombáéban is. Ami viszonylag ritkán kapható... Amikor Dzsudit feltette ezt a receptet, kerestem mindenhol, de nem találtam. Na, aztán tegnap szembejött velem a rókagomba, így a vágyott étel ma tányérra is kerül:
A szűzpecsenyét ujjnyi vastag érmékre vágtam, sóztam, borsoztam mindkét oldalukat. Kevés oaljon, nagy lángon megpirítottam. Kisebb tepsibe tettem a korongokat, fóliával lefedtem és 100 fokos sütőbe toltam, amíg elkészült a mártás..
A hús zsiradékára dobtam piruni a darabolt rókagombát, sóztam, borsoztam és 1 ek zöldborsot (üvegben lehet kapni) is adtam hozzá. Leöntöttem 1/2 dl konyakkal. Addig pároltam, míg az alkohol elpárolgott belőle. Ekkor megszórtam jó sok apróra vágott petrezselyemmel, felöntöttem 150 ml tejszínnel és jól összeforraltam. Lehúztam a tűzről, beledobtam 5 dkg jeges vajat, ezzel sűrítettem kicsit be a szószt.
1 cs készen kapható krumplinudlit 5 dkg vajon pirosra sütöttem, ez lesz a köret hozzá
Dzsuditom! Imádlak, na! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése