Azt hiszem, a Nők Lapja Konyhája-ban találtam ezt a receptet és nagyon megtetszett. A kókuszkockát mindenki szereti, legalább is, nem ismerek olyat, aki nem. Nos, ez a mézes kókuszkocka, ami fel lett turbózva eperlekvárral és kókuszkrémmel. A fotón a kakaós doboz az egyik kedvencem. Már nagyon-nagyon régi, de a mai napig benne tartom a kakaóport <3
Lehet vele dolgozni - nem mondom -, de azt hiszem megéri :)
Először a krémet készítjük el: 2 dl tejet felforralunk a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal és a kókusszal.
A tésztához a puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a tejben elkevert tojást és mézet, végül beleforgatjuk a sütőporral ekevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 165 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
A mézhoz a vajat gőz fölött összemelegítjük a tejjel. Belekeverjük a porcukorban elkevert kakaóport. A kihűlt tésztát kockákra vágjuk, a mázba mártjuk, lecsöpögtetjük, kókuszreszelékben megforgatjuk. Betesszük a hűtőbe, hogy a máz megdermedjen. Ezután a kockákat félbe vágjuk, megkenjük lekvárral és csillagcsöves habzsákból rózsákat nyomunk a kockákra. Befedjük a másik felével, majd újra hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése