2020. szeptember 12., szombat

Kókuszkocka felturbózva

 Azt hiszem, a Nők Lapja Konyhája-ban találtam ezt a receptet és nagyon megtetszett. A kókuszkockát mindenki szereti, legalább is, nem ismerek olyat, aki nem. Nos, ez a mézes kókuszkocka, ami fel lett turbózva eperlekvárral és kókuszkrémmel. A fotón a kakaós doboz az egyik kedvencem. Már nagyon-nagyon régi, de a mai napig benne tartom a kakaóport <3

Lehet vele dolgozni - nem mondom -, de azt hiszem megéri :)



A tésztához: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 dl tej, 2 ek méz, 1 tojás, 1 cs sütőpor, 30 dkg liszt
A mázhoz: 20 dkg vaj, 1 dl tej, 12 dkg porcukor, 7,5 dkg kakaópor, 10-15 dkg kókuszreszelék
A töltelékhez: málna- vagy eperlekvár
A krémhez: 3 dl tej, 5 dkg cukor, 1 cs vaníliás pudingpor, 15 dkg vaj, 5 dkg kókuszreszelék


Először a krémet készítjük el: 2 dl tejet felforralunk a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal és a kókusszal.

A tésztához a puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a tejben elkevert tojást és mézet, végül beleforgatjuk a sütőporral ekevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 165 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.

A mézhoz a vajat gőz fölött összemelegítjük a tejjel. Belekeverjük a porcukorban elkevert kakaóport. A kihűlt tésztát kockákra vágjuk, a mázba mártjuk, lecsöpögtetjük, kókuszreszelékben megforgatjuk. Betesszük a hűtőbe, hogy a máz megdermedjen. Ezután a kockákat félbe vágjuk, megkenjük lekvárral és csillagcsöves habzsákból rózsákat nyomunk a kockákra. Befedjük a másik felével, majd újra hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése