Itt van az ősz. Visszavonhatatlanul, még akkor is, ha most még nagyon meleg van. De a színek, a fények, a reggeli hűvös már jelzi, hogy "vége van a nyárnak".
És bizony az ősz már a tányérunkon is megjelenik. Most ebben a finom körtés-mazsolakrém pitében.
A
tésztához: 12 dkg liszt, 6 dkg hideg vaj, csipet só, 1 tojás
Töltelékhez: 2
érett körte, 25 dkg mazsola, 5 ek rum, 1 tk vaníliaesszencia, 20 dkg tejszín, 5
dkg méz, 1 tojás
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd fóliába
csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Utána kisodorjuk, formába fektetjük,
belenyomkodjuk, és körben egyenesre vágjuk a szélét. 160 fokos sütőben 5 percig
elősütjük. A mazsolát összekeverjük a tejszínnel, a rummal és a vaníliával, 20
percre félretesszük, hogy a mazsolaszemek megduzzadjanak. A hámozott körtét
lereszeljük, majd a mézzel és a felvert tojással együtt hozzákeverjük a
mazsolához. A keveréket az elősütött tésztára öntjük és 160 fokon 25 perc alatt
készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése