2018. február 4., vasárnap

Sárgatetejű

Nincs más neve. Csak ennyi. Elkészíteni sem ördöngösség, cserébe elvarázsol mindenkit. :)


 25 dkg vajat habosra keverünk 20 dkg cukorral. Hozzáadunk 20 dkg darált diót, 20 dkg lisztet, amit elvegyítettünk 1 cs sütőporral. 5 tojás habját keményre verünk és óvatosan a tésztába forgatjuk. Én ezt a műveletet spatulával csinálom és nem keverem, hanem inkább emelgetem a tésztát, amíg felveszi a habot. Vajazott, lisztezett tepsibe simítom, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütöm.


5 tojás sárgáját fehéredésig keverem 20 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral (elektromos habverővel gyorsan meg van). A végén hozzáadok még 2 kupaknyi rumot is.
Ahogy a tészta megsül, még forrón a tetejére csurgatom a tojássárgájás krémet, ami szépen elterül magától és ahogy hűl a tészta, úgy szárad rá. Teljes kihűlés után lehet szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése